O MNIE

Retro Bułka czyli z czym to się je

Kim jestem i skąd wziął się pomysł na bloga Retro Bułka?

Z wykształcenia jestem prawniczką i od kilku lat pracuję w korporacji. Od dziecka jednak każda kuchnia, widelec, nóż, mąka, cukier, zapachy i foremki przyciągały mnie do gotowania, kosztowania i próbowania połączeń tych mniej i bardziej dziwacznych. Z lepszym lub gorszym skutkiem pomagałam mamie i babci w przyrządzaniu tradycyjnych potraw. Z czasem poczułam jednak, że czas przejąć ster i spróbować przyrządzić potrawy widziane moimi oczami. A moje oczy od zawsze widziały smakowitości, które nie będą wymagały dużego nakładu czasu ani ogromnej ilości składników. Dzisiaj doceniam to podejście, bo kto z nas ma czas na gotowanie w inne dni niż weekend :).

Stąd też pomysł na bloga, na którym podzielę się moją wizją prostej, smacznej i co najważniejsze szybkiej kuchni. W większości przepisów nie używam składników zawierających gluten i laktozę. Ale nie  martwcie się! Każdą z potraw można przyrządzić także przy użyciu tradycyjnych składników i to bez konieczności zmiany proporcji.

Obiecuję Wam dawkę smaku, która pojawi się w Waszych mały i dużych kuchniach w ciągu około godziny i przy użyciu maksymalnie 10 składników.

Gotujmy więc!

Paulina